Sportief doel

Op het niveau van het eerste elftal moeten we op een “stabiele manier” een plaats in de 2e provinciale A Vlaams-Brabant bemachtigen.

De sportieve doelstelling voor het nieuwe seizoen is duidelijk! De sportieve concurrentie aangaan met de omliggende clubs in de reeks. CRV zit in een mooie reeks met zeer uitdagende wedstrijden.

Het vertrouwen in de technische staf blijft aanwezig, Gunther Grammet en Yves Minnart hebben bewezen dat ze de nodige kwaliteiten hebben om de spelersgroep de nodige voetbaltechnische en –tactische vaardigheden bij te brengen

Eerste provinciale bereiken is niet een doelstelling die we op een korte tot middellange termijn moeten zien te verwezenlijken.

Die doelstelling gaan we proberen te behalen onder de cruciale voorwaarde van een duidelijk transparant gebudgetteerd beleid. Ons financieel in avonturen steken is niet de bedoeling. Momenteel verblijft onze eerste ploeg in 2de provinciale waar het in de laatste jaren als een middenmoter mag beschouwd worden.

Is 2e provinciale dan een limiet? Ja en neen. We bekijken onze club aan de hand van een demografisch model. Het dorp Vissenaken telt ongeveer 650 inwoners en is gefuseerd met Tienen dat als fusiegemeente 35000 inwoners telt. Leuven met +/-100.000 inwoners bevindt zich op +/-15 km van Vissenaken. St Truiden met haar +/-35000 inwoners en de club STVV in eerste nationale ligt op minder dan 25 km van onze gemeente.  De stad Tienen telt 6 voetbalclubs en ook in onze randgemeenten Lubbeek , Glabbeek, Linter en Boutersem zijn er verschillende clubs van 1e tot 4e provinciale waardoor wij met ons aanbod en accommodatie moeten trachten leden te werven.

Al deze demografische factoren tezamen doen ons besluiten dat een plaats in een hogere reeks “in principe” moeilijk haalbaar en/of leefbaar is.

Wij bevinden ons nu in een reeks waarvan wij vinden dat het mogelijk is om er “stabiel” te verblijven. 3e provinciale is een reeks waar je naar zou zakken mocht het sportief eens minder gaan of alles tegenzit. Eens we daar zouden terechtkomen is de ambitie wel om er zo snel als mogelijk terug uit te promoveren.

1e provinciale is de reeks waar naar je promoveert indien je sportief het prima doet. Promoties laat je niet liggen als, sportieve organisatie, dus weigeren te promoveren zal niet gebeuren. CRV in 1e provinciale kan dus maar is geen doel op zich. Indien we er zouden geraken proberen we er, zonder al te veel extra inspanningen , te blijven maar ons in risicovolle avonturen storten om er willens nillens te blijven zal niet gebeuren.