Wandelvoetbal

Algemeen

Voetbalclub Koninklijke Crossing Vissenaken en S-Sport en S-Plus Vlaams Brabant hebben elkaar gevonden en promoten samen het wandelvoetbal in de regio. “Wandelvoetbal is een variant van voetbal waarbij de reglementen aangepast zijn aan de doelgroep van 55-plussers”

“De voornaamste regels zijn: er mag niet gelopen worden, er is geen doelman, er mogen geen slidings uitgevoerd worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Oud-voetballers en actieve senioren, die op een aangename en verantwoorde manier aan teamsport willen doen, zijn onze doelgroep, zonder onderscheid voor mannen of vrouwen. Crossing Vissenaken wil niet langer alleen rond voetbal draaien, maar ook een ontmoetingscentrum zijn voor iedereen. Zij willen een echte community-club worden en hun accommodatie ter beschikking stellen van de gemeenschap.”

S-Sport en S-Plus Vlaams-Brabant, waarbij de ‘S’ in dit geval voor senioren 55-plussers staat, benadrukt dat deze verenigingen streven naar meer bewegingsmogelijkheden voor senioren. “Dit samenwerkingsverband staat dus open voor iedere 55-plusser die graag nog eens tegen een balletje wil voetballen en zijn gezondheid wil op peil houden”, klinkt het. “Elke geïnteresseerde wordt uitgenodigd op de infosessie op maandag 27 augustus om 16 uur op Crossing Vissenaken. Die dag zal er ook een demonstratiewedstrijd gespeeld worden.”

Training op woensdagavond om 19.30 u.

Wedstrijden op zondagochtend.

Contact

Collin Henri
Perklaan 24, 3390 Tielt-Winge

Email: rikcollin@hotmail.com
GSM: 0497 / 51 78 26