CRV wil ontmoetingscentrum zijn voor inwoners en verenigingen (HLN)

24/04/2018 | Archief

Voetbalclub zet deuren open voor hele dorp

hi

De leden van voetbalclub Crossing Vissenaken. – Foto Bollen

Crossing Vissenaken wil niet langer alleen rond voetbal draaien, maar een ontmoetingscentrum zijn voor het hele dorp met al haar inwoners en verenigingen. De club moet tegelijk toegankelijk worden voor iedereen. Zo wordt er naast het bestaande G-voetbal voor mensen met een mentale beperking, ook een CP-voetbalclub opgericht voor mensen met een motorisch probleem.

VANESSA DEKEYZER

“Vandaag bestaan er twee CP-clubs in Vlaanderen. Wij zullen dus de derde club zijn die hiermee van start gaat onder de naam CP-Stars”, vertelt voorzitter Wim Sevenants. “Die naam lenen we van de G-voetbalclub Greenstars Boutersem, voor wie we al enkele jaren gastheer zijn.” Iedereen moet de kans krijgen om recreatief aan sport te doen, meent men bij CRV. “Vandaag telt de club een achttal spelende meisjes, maar deze konden tot nu toe na hun twaalfde hier niet doorgroeien. Daar komt verandering in met een volwaardige damesafdeling. Ook de veteranen krijgen weer een ploeg onder de naam Crossing Vets. Op termijn denken we ook aan het organiseren van wandelvoetbal voor oudere mensen.”

Community-club

CRV wil er niet enkel meer zijn voor de voetballende jeugd, maar voor de hele gemeenschap. “We willen een echte ‘community-club’ worden en onze accommodatie, die overdag grotendeels leegstaat, kosteloos ter beschikking stellen van de andere verenigingen uit het dorp”, legt voorzitter Wim uit. “De wielertoeristen vallen binnenkort zonder lokaal. Wij vangen hen op. De wandelclub zal ook van hieruit wandelingen laten vertrekken en de scholen plannen hier een interscholenkamp. Daarnaast zal ook de KLJ hier grotere activiteiten organiseren, zoals een Spel Zonder Grenzen.”

Renovatie

CRV, die dit jaar de titel ‘koninklijk’ mag toevoegen aan haar naam omwille van haar 50-jarig bestaan, investeert ook verder in haar infrastructuur in de Sint-Pietersstraat. “Vijf jaar geleden zijn we gestart met renovatie, omdat we niet langer in het slijk en het stof wilden zitten”, zegt voorzitter Wim. “Nu zijn we de laatste loodjes aan het leggen. Onze kantine is intussen een volwaardige zaal ‘Himelijn’ geworden, die we graag verhuren voor feesten en andere speciale gebeurtenissen.” Kers op de taart is de aanleg van een kunstgrasveld met LED-verlichting en opwarmingszone op het A-veld. “We hopen hiervoor op een financiële tegemoetkoming van de stad, maar als dat niet het geval is, zetten we dit project toch door. Met dit uithangbord zal de club ongetwijfeld een grote groei inzetten.”

Tiens schepen van Sport, Wim Bergé (CD&V), kwam ook luisteren naar de veelbelovende plannen van CRV. “Het is een fantastisch project voor de hele gemeenschap van Vissenaken en ruimer ook voor Tienen, dat we graag willen ondersteunen. Momenteel werken we aan een reglement, dat jeugd-, sport-en cultuurverenigingen toelaat een renteloze lening te verkrijgen bij de stad voor infrastructuurwerken. Er is een jaarlijks budget van 100.000 euro voorzien.”

(Bron: artikel uit Het Laatste Nieuws van 14/04/2016)


Hoofdsponsors