Visie

Algemeen

CRV wil de jeugd kansen geven, CRV wil meehelpen de droom van elke voetballer waar te maken.

CRV staat voor:

  • Een opleiding aanbieden in een correcte vereniging waar waarden en normen zeer hoog in het vaandel staan.
  • De speler een algemene ontwikkeling aanbieden
  • De speler voetbal technisch- en tactisch kneden.
  • We willen attractief combinatievoetbal spelen.

Vanaf de debutantjes zal er met gerichte thema’s gewerkt worden zodat elke leeftijdscategorie op het einde van het seizoen voldoende leerstof gezien heeft, om vlot over te gaan naar het volgend seizoen.

Vanaf de duiveltjes zal er immers in een vast stramien gewerkt worden, met name het zonevoetbal, om zo een stevig fundament te leggen naar het competitieve voetbal vanaf de U15.

Een gerichte coaching is uitermate belangrijk om het leerproces van de spelers te versnellen.

In ons leerplan zijn de doelstellingen per leeftijdsgroep uitgewerkt. Op het tactisch vlak moeten we het op ons niveau en met de beperkte trainingstijd die er is, niet te ingewikkeld maken. Het meegeven van enkele basistaken als team, per linie en per positie samen met de grondbeginselen van zonevoetbal is voldoende. Beter een paar basisprincipes goed aanleren dan alles half.

Fun als fundament voor de opleiding: de trainingsinhoud, volledig gericht op het aanleren van techniek moet voldoen aan de verwachtingen van de spelers. Alles moet uitdagend, maar haalbaar zijn, zodat ze het gevoel hebben dat ze bijleren. De speler opleiden volgens de correcte waarden en normen. Elementen als teamspirit, samenhorigheid, verdraagzaamheid, vriendschap, eerlijkheid, sportiviteit, beleefdheid, loyaliteit, … zullen meermaals aan bod komen.

De jeugdopleiding gaat meer en meer belangrijk worden binnen de vereniging. Het hoofddoel is de “doorstroming” van het individu naar het eerste elftal. Duurzaamheid moet van klein naar groot, van U6 naar A-kern een constante worden binnen CRV.

Strategie inzake doorstroming van eigen opgeleide spelers naar de A-kern

Doorstroming van eigen jeugdtalent is voor CRV op termijn een primaire taak. De belangrijkste factor op het vlak van doorstroming is de kwaliteit van de speler en zijn groeipotentieel. De betere jeugdspelers, kunnen doorstromen naar het eerste elftal.

Daardoor kunnen externe aanwervingen beperkt worden.
Van zodra een speler zich aansluit bij de club, al dan niet afkomstig van een andere club, worden alle spelers gelijkwaardig behandeld. Dit houdt in dat elke speler op zijn waarde beoordeeld wordt, rekening houdend met mogelijke progressies.

Doelstelling van de club

Op termijn moet onze U17/U19 een bron van talenten worden. De betere jeugdspelers, ouder dan U15, moeten in ofwel U17/U19 en/of 2e elftal terecht komen.

Via de stap U17/U19 en/of 2e elftal moeten ze kunnen doorstromen naar ons eerste elftal, deze moet op termijn bestaan uit zo veel mogelijk opgeleide talenten.


Hoofdsponsors