Community

Crossing Vissenaken wil niet langer alleen rond voetbal draaien, maar een ontmoetingscentrum zijn voor het hele dorp met al haar inwoners en verenigingen.

De club moet tegelijk toegankelijk worden voor iedereen. Zo wordt er naast het bestaande G-VOETBAL voor mensen met een mentale beperking, ook een CP-voetbalclub opgericht voor mensen met een motorisch probleem. “Vandaag bestaan er twee CP-clubs in Vlaanderen. Wij zullen dus de derde club zijn die hiermee van start gaat onder de naam CP-Stars”, vertelt voorzitter Wim Sevenants. “Die naam lenen we van de G-voetbalclub Greenstars  voor wie we al enkele jaren gastheer zijn.” Iedereen moet de kans krijgen om recreatief aan sport te doen,  meent men bij CRV.

“Vandaag telt de club een achttal spelende meisjes, maar deze konden tot nu toe na hun twaalfde hier niet doorgroeien. Daar komt verandering in met een volwaardige damesafdeling. Ook de veteranen krijgen weer een ploeg onder de naam Crossing Vets. Op termijn gaan we ook wandelvoetbal organiseren voor oudere mensen. Deze gesprekken lopen reeds.
Community-club

CRV wil er niet enkel meer zijn voor de voetballende jeugd, maar voor de hele gemeenschap. “We willen een echte ‘COMMUNITY-CLUB’ worden en onze accommodatie, die overdag grotendeels leegstaat,ter beschikking stellen van de andere verenigingen uit het dorp”, legt voorzitter Wim uit. “De wielertoeristen vallen binnenkort zonder lokaal. Wij vangen hen op. Voor wandelclubs zijn we al jaren een gekende stopplaats.  Ook de scholen plannen hier een interscholenkamp. Daarnaast zal ook de KLJ de mogelijkheid hebben om hier grotere activiteiten te organiseren.”

Renovatie en Kunstgras

CRV, die dit jaar de titel ‘KONINKLIJK’ mag toevoegen aan haar naam omwille van haar 50-jarig bestaan, investeert ook verder in haar infrastructuur in de Sint-Pietersstraat. “Vijf jaar geleden zijn we gestart met renovatie, omdat we niet langer in het slijk en het stof wilden zitten”, zegt voorzitter Wim. “Nu zijn we de laatste loodjes aan het leggen. Onze kantine is intussen een volwaardige zaal ‘Himelijn’ geworden, die we graag verhuren voor feesten en andere speciale gebeurtenissen.” Kers op de taart is de aanleg van een kunstgrasveld met LED-verlichting en opwarmingszone op het A-veld. We zetten dit project door met uitsluitend eigen middelen. Met dit uithangbord zal de club ongetwijfeld een grote groei inzetten.”
Tiens schepen van Sport, Wim Bergé (CD&V), kwam ook luisteren naar de veelbelovende plannen van CRV. “Het is een fantastisch project voor de hele gemeenschap van Vissenaken en ruimer ook voor Tienen.