Geschiedenis

Op 6 februari 1966 werd onder het voorzitterschap van François Froment de club gesticht. Vijf maanden later op 6 juli 1966 sloten ze zich aan bij de voetbalbond.

Het terrein bevond zich in de Vissenakenstraat te Sint – Maarten naast de winkel. Aanvankelijk waren er nog geen kleedkamers. De spelers gingen zich aan- en uitkleden in het café van de toenmalige penningmeester Coeckelbergs. De ploeg bestond bijna uitsluitend uit spelers van Vissenaken.

Met de tijd werden er kleedkamers en kantine gebouwd uit betonnen platen. Er was niet veel ruimte en zeker geen luxe. In de kleedkamers konden de spelers amper staan. De kapstokken waren een plank met kepernagels en voor de verwarming zorgde een klein kacheltje (duivelke) waarop een grote ketel stond voor warm water. Na de match kregen ze een kom water waarin ze één pollepel warm water mochten bijdoen. Het wassen gebeurde buiten winter en zomer. De verloning was 2 consumpties na de match.

crv_geschiedenis

Vele jaren speelden ze in vierde en derde provinviale, maar in 1981 behaalden ze de titel en speelden alzo in tweede provinciale.

Enkele jaren nadien konden ze niet langer over de grond beschikken en het terrein moest verdwijnen. Iedereen stak de handen bij elkaar om alles zorgvuldig af te breken, want alles zou gerecupereerd worden.

Met beperkte middelen en een lening van de stad werd zo’n twintig jaar geleden op de gronden van het OCMW in de Sint-Pietersstraat aan nieuw complex opgestart. De meeste werken werden door bestuursleden en vrijwilligers opgeknapt.

crv_2000

Onder voorzitterschap van Marc Dewalheyns werd er een façadesteen rond gemetseld en kleedkamers, wc, vergaderlokaal en garage bijgebouwd. Eén van de noeste medewerkers was zeker Marcel Hendrickx, die zorgde voor timmerwerk, ramen, deuren, toog, metselwerk en vloeren. Vele zaken werden herbruikt o.a. de ketel en brander, radiators, … die ze op de kop hadden kunnen tikken. Toen in de kantine cv- mazout vervangen werd zou de installatie meer dan 35 jaar oud geweest zijn.

In 2006 nam Guido Delronge het voorzitterschap over van Marc Dewalheyns. Gedurende een periode van 8 jaar werd o.a. de tribune afgebroken en vernieuwd, dug-outs gebouwd, afspanning deels vernieuwd, nieuw dak op kantine, nieuwe cv- mazout hoge rendementsketel, nieuwe cv- gas en boiler voor kleedkamers, paden in klinkers aangelegd, verharding parking heraangelegd enz.

Op sportief vlak sukkelden we in vierde provinciale. Door het bijkomen in het bestuur van de 2 “Wimmen” werd er een 5 jarenplan uitgetekend. De nodige spelers werden aangetrokken. In de kortste keren speelden we de kop en promoveerden we naar derde prov. Het seizoen nadien al vijfde uitgekomen. Dus een reden om opnieuw titelambities boven te halen. Met de nodige versterkingen hadden we de ambitie om terug voor de titel te gaan.

In Seizoen 2013 – 2014 speelden we van de eerste tot de laatste match aan de kop en de titel was een feit. Na 33 jaar spelen we terug in tweede provinciale B, een fantastische reeks met bijna allemaal derby’s en dus verwachten we spannende matchen met veel toeschouwers.

Er volgt ook een visie naar de toekomst met enkele CRV-waarden en een nieuw logo. Contracten brouwerij, brouwer, verzekeringen, leveranciers enz. worden onder de loep genomen en hernieuwd of herzien. Alles wordt weer eens netjes opgefrist, kantine aangepast met o.a. een terrasdeur die toegang geeft naar een terras van 160 m2 met uitzicht op het eerste terrein. Ook de kleedkamers en secretariaat werden volledig opgefrist. Zelfs de 4 terreinen worden machinaal her ingezaaid.

De functies van de bestuursleden worden herbekeken, alle cellen (nl de financiële, commerciële, sportieve, technische …) worden doorgelicht en nodige aanpassingen of veranderingen doorgevoerd.

4 seizoenen hielden we, met wisselend succes, stand in tweede provinciale maar na het seizoen  2017 – 2018 moesten we terug naar derde.

Het 1e seizoen in derde verliep wisselvallig en eindigden we op een zevende plaats. Opnieuw werden de nodige transfers gedaan want de titel is het streefdoel. Jammer genoeg en wanneer we aan de leiding stonden, brak de corona epidemie uit en na het toepassen van een berekening coëfficiënt werden we teruggeplaatst naar plaats twee.

De club is echter niet bij de pakken blijven zitten. Het elftal werd opnieuw versterkt en elk jaar gaan we opnieuw resoluut voor de titel.

Seizoen 2021 – 2022 starten we ook met een ploeg in 4e provinciale met de bedoeling onze eigen jeugdspelers langer aan ons te binden en om de doorstroming naar ons elftal in 3e provinciale te verbeteren.

Het seizoen 2022 – 2023 is er één om nooit meer te vergeten. Onze P3 staat na 19 wedstrijd nog steeds met het maximum van de punten, afgescheiden aan de leiding.

We behalen dan ook de titel met 79 punten op 90 en nemen in 2023 – 2024 terug onze plaats in 2e provinciale

kampioen_2013-2014

Elk jaar opnieuw nemen voorzitter, Wim Sevenants en zijn bestuursploeg in het tussenseizoen diverse initiatieven om de club verder uit te bouwen. Vooral de aanleg van een kunstgrasveld in 2018 gaf de club een geweldige boost. Heel wat jeugd vindt vanaf dan de weg naar onze club en Crossing Vissenaken wordt een club met aanzien in het Brabantse voetballandschap. We streven allen samen om een club te zijn met de meest hedendaagse accommodatie in de streek en om een modern clubbeleid te voeren.


Hoofdsponsors