Crossing Vissenaken promoot meisjes- en damesvoetbal

24/04/2018 | Archief
VISSENAKEN-meisjes maken kennis met voetbal

Crossing Vissenaken heeft gisteren een footfestival voor meisjes georganiseerd. “Met deze gratis activiteit willen we meisjes tussen de 5 en 16 jaar de kans te geven om te voetballen om ze zo aan te zetten om in clubverband te komen voetballen”, zegt Hans Backeljauw van Crossing Vissenaken.

De Belgische voetbalbond is al ruime tijd bezig met het promoten van meisjesvoetbal en ook Crossing Vissenaken wil daaraan meewerken.

“Sinds dit seizoen ben ik in Vissenaken gestart met een damesploeg, een groot succes. Voor volgend seizoen denken we zelfs aan een uitbreiding”, aldus Backeljauw.

Red Flames

De twintig ingeschreven meisjes beleefden een prettige namiddag. Een van de deelnemers was de elfjarige Annouck uit Sint-Margriete-Houtem. Zij voetbalt al geruime tijd en is momenteel aangesloten bij de U12 van Heide Linter. “Voetballen is mijn leven”, zegt ze. “Momenteel speel ik in een gemengde ploeg, met jongens en meisjes, omdat ik dat sterke duel nodig heb. Maar het was een ervaring om eens met meisjes alleen te voetballen in mijn ex-voetbalclub.” Annouck droomt ervan om ooit bij de Red Flames te spelen. Ze wil daar ook alles voor doen. “Ik ben praktisch elke dag met voetbal bezig”, zegt ze. “Momenteel volg ik techniektraining bij Futuro Youth Academy. Zo ben ik vorig jaar mee op stage in Manchester geweest. Een geweldige ervaring!”

Inschrijven

Crossing Vissenaken organiseert volgende week ook nog een vierdaagse paasstage voor jongens en meisjes van 5 tot 17 jaar. “Voor volgend seizoen zijn we ook nog op zoek naar meisjes vanaf 14 jaar die zich willen aansluiten bij onze damesploegen”, besluit Backeljauw. Inschrijven kan via ladies.vissenaken@gmail.com of op het nummer 0478/57.58.50. (VDT)

(bron hln.be)


Hoofdsponsors