Kunstgrasveld moet jong talent aantrekken

24/04/2018 | Archief

Crossing Vissenaken en de stad Tienen hebben afgelopen zaterdag de principebeslissing voor de aanleg van het eerste Tiense kunstgrasveld ondertekend. De start van de werken is voorzien voor juni 2017.

Wim Bergé, Wim Sevenants, Johan Froment en Bram Delvaux bij ondertekening kunstgras

Schepen voor Sport Wim Bergé (CD&V) en Wim Sevenants, voorzitter van Crossing Vissenaken ondertekenden een voorlopige overeenkomst, rond de financiering van het eerste kunstgrasveld van Tienen, in deelgemeente Vissenaken. De overeenkomst moet wel nog bekrachtigd worden op de komende gemeenteraad. “We willen dat voetbalclubs inzetten op een sterke jeugdopleiding. De aanleg van een kunstgrasveld is daarbij belangrijk om de jongeren in Tienen te houden. Wij maken 100.000 euro vrij voor de aanleg en ook de club zelf zal een investering leveren”, aldus schepen Bergé.

Samenwerken

De grote voorwaarde is wel dat Crossing Vissenaken in de toekomst samenwerkt met andere clubs. Dat gebeurde met RFC Tienen – Hageland en met Sparta Kumtich Tienen. “We slaan de handen in elkaar voor het gezamenlijk jeugdproject onder de noemer T Soccer City”, aldus voorzitter Wim Sevenants. De start van de aanleg van het kunstgrasveld in Vissenaken is voor begin juni voorzien, de opening staat in augustus gepland.

(Bron hln.be)


Hoofdsponsors